Z mojego konta została pobrana opłata, mimo, że nie zamawiałem przejazdu. Co to oznacza?

Jest to tzw. "preautoryzacja" ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Preautoryzacja ) - od czasu do czasu, nasz system używa tej metody do sprawdzenia czy karta płatnicza podłączona do konta Uber jest aktywna. Gdy tylko preautoryzacja powiedzie się, nasz system automatycznie anuluje transakcję i pobrana kwota wraca na konto użytkownika. Preautoryzacja nie stanowi transakcji naliczanej w ramach wyciągu bankowego.


Proces ten zapewnia bezpieczeństwo transakcji i chroni przed bezprawnym korzystaniem z karty. W razie wątpliwości, rodzaj transakcji może potwierdzić również bank.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 27 z 108
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

 

 

 

 

 

 

Oparte na technologii Zendesk